Дали работите во сферата на образованието?

Здраво, пријателе! Активност за цртање за темата наметлив дизајн.

Да бидеме искрени Краток квиз за биометриски технологии.

Практично? Мисловна активност за растечката зависнот на општеството од технологии.

„Don’t be evil“ (Не прави лошо) Мисловна активност за вредностите на технолошките гиганти..

Shaping Narratives (Како се обликуваат наративи) (достапна исклучиво на англиски)

Influence the Influencer (Влијај на оној што има влијание) (достапна исклучиво на англиски)

What the Future Brings (Што ќе донесе иднината) (достапна исклучиво на англиски)

Debating the Digital (Дебати за дигиталноста) (достапна исклучиво на англиски)

Stealing Ur Feelings (Ги крадат твоите чувства) е интерактивна апликација којашто објаснува како социјалните медиуми користат вештачка интелигенција за препознавање емоции (наскоро!)

Data Detox x Youth е интерактивна работна книга за ученици за темите заштита на личните податоци, дигитална безбедност, дигитална благосостојба и дезинформација.

Ако сакате да бидете домаќин на вашата сопствена изложба What the Future Wants, ве молиме контактирајте со нас на youth@tacticaltech.org и ќе ви го испратиме упатството за поставување на изложбата, заедно со дополнителни информации.